Skocz do zawartości

Pizza Z Jajkami, Jarzynami I żółtym Serem


Rekomendowane odpowiedzi

Ciasto 2 szklanki mąki 1-2 łyżek oleju 4 dag drożdży 1/2 szklanki wody z mlekiem szczypta soli tłuszcz do blachy Dodatki 3 łyżki przecieru pomidorowego 3 ugotowane jajka na twardo 3 pomidory 2 strąki papryki świeżej, może być konserwowa pęczek natki pietruszki lub koperku 20 dag.sera żółtego sól, pieprz i inne przyprawy według własnego upodobania Drożdże rozprowadzić w letniej wodzie z mlekiem, dodać do przesianej mąki, dodać szczyptę soli i wyrabiać około 10 minut. Następnie wlać olej i dalej wyrabiać ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkować na grubość ok. 1 cm i wyłożyć na wysmarowana blachę, zrobić podwyższony brzeg. Przygotować dodatki do pizzy. Warzywa umyć i oczyścić Jajka pokroić w plasterki Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w krążki Z umytej papryki usunąć pestki i pokroić w krążki Ciasto posmarować przecierem pomidorowym. Na nim ułożyć rozdrobnione jajka i jarzyny w dowolnej kolejności. Przyprawić do smaku. Wierzch posypać tartym serem. Piec około 1/2 godziny w temp. 180*C Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki lub koperkiem. Dodatki można sobie również zwiększyć

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 1 rok później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.