Skocz do zawartości

Keks Z Bakaliami


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

Ciasto 1,5 szklanki mąki 15 dag margaryny 10 łyżek cukru pudru 5 jaj 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia skórka i sok z 1/2 cytryny 40 dag bakalii - rodzynki, śliwki, morele, wiśnie itp. - mogą być suszone lub kandyzowane cukier puder do posypania, lub zrobić dekorację według własnego pomysłu. Suszone bakalie opłukać, namoczyć w przegotowanej wodzie przynajmniej na godzinę. Osączyć i pokroić na cząstki. Z moreli i śliwek usunąć pestki. Margarynę miękką dokładnie utrzeć, dodawać stopniowo cukier, po jajku i przesianą mąkę z proszkiem. Następnie dodać sok z cytryny, startą skórkę, oraz bakalie otoczone w mące. Ciasto delikatnie wymieszać i wyłożyć do formy wysmarowanej tłuszczem. Piec w temp. 180*C. udekorować.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.