asienka19873 Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Piernik Marchewkowy Skladniki: 2 jajka 1 szkl. cukru 1 szkl. maki 1 cukier waniliowy 1 lyzeczka cynamonu i przyprawy do piernika 2 lyzeczki proszku do pieczenia 0.5 szkl. oleju 2 szkl. startej na drobno marchewki Wykonanie: Ubic jajka z cukrem,cukrem waniliowym,olejem, cynamonem i przyprawa do piernika. Dodac make przesiana z proszkiem do pieczenia. Nastepnie marchewke i wymieszac dobrze. Ciasto przelozyc do wysmarowanej tluszczem i wysypanej bulka tarta malej formy keksowej i piec w temp. 180°C, ok. 45-50 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sysia80 Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Ciekawy przepis wypróbuje napewno ale mam pytanie czy tylko 1 szkl mąki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 Piękę z bardzo podobnego przepisu tylko mąki jest rzeczywiście więcej, 2 szklanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asienka19873 Opublikowano 21 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 witam,przepraszam ze tak pozno odpisuje. Sysiu napewno 1 szkl. maki ;) zawsze tak pieke i wszystko jest ok. to jest porcja na mala keksowke dlatego 1 szklanka maki. Sprobuj i daj znac jak ci smakowalo! pozdrawiam! Gatito napewno na 2 szklanki dajesz tez wiecej jajek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwuśka Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Znam te ciasto pod nazwa Ciasto Marchewkowe:) Jest proste w przygotowaniu, dodaje do niego jeszcze szklanke orzechów wloskich ;) -zmiazdzonych :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asienka19873 Opublikowano 23 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 sylwuska to dobry pomysl z orzechami. Ja czasem dodatkowo scieram skorke z cytryny a moja mama daje do ciasta rodzynki,tez smaczne! ;) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 witam,przepraszam ze tak pozno odpisuje. Sysiu napewno 1 szkl. maki ;) zawsze tak pieke i wszystko jest ok. to jest porcja na mala keksowke dlatego 1 szklanka maki. Sprobuj i daj znac jak ci smakowalo! pozdrawiam! Gatito napewno na 2 szklanki dajesz tez wiecej jajek. Tak, na 2 szklanki daję 3 jajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asienka19873 Opublikowano 3 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 dodaje fotki mojego piernika w ksztalcie serca :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.