Bahus Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2005 Tagliatelle z kalafiorem i brokułami 25 dag kalafiora 25 dag brokułów 2 średnie cebule 50 dag makaronu tagliatelle 12 dag przerośniętego wędzonego boczku 2 jajka 1 łyżka masła 200 ml gęstej kwaśnej śmietany 2 żółtka sól pieprz i gałka muszkatałowa do smaku Kalafior i brokuły umyć i podzielić na różyczki. Ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Odcedzić. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Boczek pokroić w drobne plasterki. Przesmażyć na patelni. Dodać cebulę. Zeszklić. Makaron ugotować 'al dente', w dużej ilości osolonej wody. Odcedzić. Wszystkie składniki wymieszać. Dodać śmietanę zmiksowaną z jajkami i żółtkami. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatałową. Całość smażyć lekko mieszając do zgęstnienia masy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.