Skocz do zawartości

Schab Z Ananasem


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

1kg schabu bez kości 1 łyżeczka soku z cytryny 3 - 4 winne jabłka kilka plastrów ananasa z puszki łyżeczka mąki 2 łyżki masła 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka koniaku, pieprz, sól Umyty i osuszony schab skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą i pieprzem, mocno wygnieść ręką, zostawić w chłodnym miejscu na godzinę, po czym lekko opruszyć mąką, ułożyć w wysmarowanej brytfannie, obłożyć ćwiartkami jabłek oraz wiórkami masła. Dusić pod przykryciem 60 min. W połowie duszenia dodać cukier i majeranek. Miękkie mięso lekko przestudzić, pokroić na plastry, ponownie włożyć do brytfanny, na każdej porcji ułożyć plaster ananasa, skropić koniakiem, wstawić do nagrzanego piekarnika, podgrzać. Podawać z frytkami i zieloną sałatą. Ja jak miałam gości po południu, podawałam bez frytek. " Biblioteczka poradnika domowego"

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.