ina12 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 1kg schabu bez kości 1 łyżeczka soku z cytryny 3 - 4 winne jabłka kilka plastrów ananasa z puszki łyżeczka mąki 2 łyżki masła 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka koniaku, pieprz, sól Umyty i osuszony schab skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą i pieprzem, mocno wygnieść ręką, zostawić w chłodnym miejscu na godzinę, po czym lekko opruszyć mąką, ułożyć w wysmarowanej brytfannie, obłożyć ćwiartkami jabłek oraz wiórkami masła. Dusić pod przykryciem 60 min. W połowie duszenia dodać cukier i majeranek. Miękkie mięso lekko przestudzić, pokroić na plastry, ponownie włożyć do brytfanny, na każdej porcji ułożyć plaster ananasa, skropić koniakiem, wstawić do nagrzanego piekarnika, podgrzać. Podawać z frytkami i zieloną sałatą. Ja jak miałam gości po południu, podawałam bez frytek. " Biblioteczka poradnika domowego" Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.