Bahus Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Sałatka ziemniaczana po węgiersku 60 dag ugotowanych w łupinach ziemniaków, 10 dag marynowanych pieczarek, 2 łyżki zalewy z pieczarek, 100 ml gęstej kwaśnej śmietany, 50 ml oliwy z olwek, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, sól i pieprz do smaku. Obrane z łupin ziemniaki i osączone z zalewy pieczarki pokroić w kostkę. Śmietanę wymieszać z oliwą z oliwek i dwoma łyżkami zalewy (marynaty) z pieczarek. Sosem polać sałatkę. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na 1/2 godz. Podawać z białym pieczywem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.