Skocz do zawartości

Szkockie Jaja ( Scotch Eggs)


zakalec

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie sie mielone przejadly :-) wiec polecam rozbudowana, ciekawsza wersje tzw Szkockie Jaja: Skladniki: - mieso mielone (i skladniki do przygotowania typowych mielonych, tj.: cebulka, jajko, bulka, sol i pieprz, bulka tarta) - ugotowane jaja - tyle ile chcemy kotletow Przygotowanie: Przygotowujemy mieso jak na mielone. Ja wkrajam drobniutko cebulke, daje bulke namoczona w wodzie/mleku, jajo, sol, pieprz, zeby byly jeszcze pyszniejsze mozna dodac ze dwie/trzy (w zaleznosci od ilosci miesa) lyzki wody mineralnej gazowanej (sekret mojej babuni). Ugotowane jajka obieramy ze skorupki. Owijamy jajka w mieso i panierujemy w bulce tartej. Smazymy jak mielone, ze wszystkich stron. Jak dla mnie, mila odmiana od tradycyjnych mielonych. Smacznego.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.