zakalec Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 Mnie sie mielone przejadly :-) wiec polecam rozbudowana, ciekawsza wersje tzw Szkockie Jaja: Skladniki: - mieso mielone (i skladniki do przygotowania typowych mielonych, tj.: cebulka, jajko, bulka, sol i pieprz, bulka tarta) - ugotowane jaja - tyle ile chcemy kotletow Przygotowanie: Przygotowujemy mieso jak na mielone. Ja wkrajam drobniutko cebulke, daje bulke namoczona w wodzie/mleku, jajo, sol, pieprz, zeby byly jeszcze pyszniejsze mozna dodac ze dwie/trzy (w zaleznosci od ilosci miesa) lyzki wody mineralnej gazowanej (sekret mojej babuni). Ugotowane jajka obieramy ze skorupki. Owijamy jajka w mieso i panierujemy w bulce tartej. Smazymy jak mielone, ze wszystkich stron. Jak dla mnie, mila odmiana od tradycyjnych mielonych. Smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.