Skocz do zawartości

Sałatka Weroniki


Bahus

Rekomendowane odpowiedzi

Sałatka Weroniki

po 1/2 puszki filetów helskich i tuńczyka w oleju

1 sałata

2 pomidory

2 czerwone cebule

1 ząbek czosnku

1 łyżeczka ostrej musztardy

3 łyżeczki octu winnego

1/2 łyżeczki soli

pieprz

5-6 łyżek oliwy

1 jajko ugotowane na twardo

10 czarnych oliwek

Filety i tuńczyka osączyć z oleju.Tuńczyka rozdrobnić. Sałatę umyć, osuszyć, porwać na kawałki. Pomidory umyć, pokroić w cząstki. Cebule obrać, pokroić w talarki. Składniki sałatki wymieszać. Czosnek obrać, posiekać, połączyć z musztardą, octem, solą i pieprzem. Dodać oliwię, ubić. Sałatkę polać sosem, dokładnie wymieszać, dekorować ósemkami jajka i czarnymi oliwkami

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.