Skocz do zawartości

Pierożki Serowe Z Jabłkami


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

1/4 szklanki mąki 25 dag margaryny 25 dag twarogu ok. 75 dag jabłek cukier puder i cukier waniliowy do posypania Twaróg zemleć, mąkę posiekać z margaryną, dodać twaróg, zarobić ciasto, oziębić. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na małe cząstki, ciasto rozwałkować na grubość 1/2 cm, wykrawać szklanką krążki. Cząstki jabłek układać grubszym bokiem na zewnątrz na połowie krążka, przykryć drugą połową, lekko docisnąć. Upiec na złoty kolor w temp. 200*C - 220*C około 20 minut. Gorące posypać cukrem pudrem z wanilią.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.