Skocz do zawartości

Makowiec


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

2 szklanki maku - sparzyć, przemielić 2 szklanki cukru 1 kostka margaryny 2 małe olejki migdałowe 5 jaj 16 łyżek mąki - lekko kopiaste 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5-10 dag rodzynek 2 łyżki kakao skórka z cytryny lub z pomarańczy Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po jednym jajku i po trochu maku, dodać mąkę przesianą, wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia, olejki, skórkę z cytryny lub z pomarańczy i wszystko dokładnie zmiksować. Wyłożyć na średnią tortownicę wysmarowaną tłuszczem, lub wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 1 godz. w temp. 180*C.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.