Skocz do zawartości

Śliwki Jako Dodatek Do Mięsa


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

10 łyżek stołowych oleju sojowego lub słonecznikowego 1 kg śliwek węgierek 1/2 łyżeczki soli 10 dag cukru płaska łyżeczka majeranku ćwierć łyżeczki kwasku cytrynowego Umyte śliwki węgierki dojrzałe, jędrne, pokrajać na połówki, usunąć pestki. W naczyniu rozgrzać nie za mocno olej, włożyć śliwki. Smażyć mieszając, a gdy nieco śliwki zmiękną, dodać sól, cukier, majeranek, kwasek cytrynowy rozpuszczony w łyżce wody, wymieszać. Śliwki ponakładać do małych słoików żeby śliwki były do jednorazowego podania. Słoiki pasteryzować 15 minut.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Alu śliwek nie zapieka się, jest to gotowy dodatek. Śliwki podaję w ten sposób, na półmisek kładę mięso w całości i na około tego mięsa śliwki, jeżeli stawiam mięso pokrojone to śliwki w osobnym naczyniu i każdy sobie dobiera tyle ile uważa. Alu śliwki nie mogą być rozgotowane. Serdeczne pozdrowienia.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Serdecznie Ineczko dziękuję :D i dobrze,że się Ciebie zapytałam,ponieważ,myślałam,ze tak zrobione śliwki,dodaje się np.do surowego mięsa i zapieka razem...a teraz mnie uświadomiłas,że śliwki podaje się z już upieczonym mięsem :) dziękuję :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.