Iwona01 Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 Składniki: - 10 jajek - 1,5 szklanki bulionu z kostki - sok i skórka otarta z cytryny - 3 łyżki żelatyny - 0,5 szklanki wytrawnego białego wina - 10 dkg kawioru - drobny szczypiorek lub natka pietruszki do dekoracji - biały pieprz Jajka ugotować, obrać ze skorupek, następnie przekroić wzdłuż na pół. Bulion zagotować, doprawić sokiem z cytryny,szczyptą skórki i pieprzem. Dodać żelatynę,wymieszać do rozpuszczenia i wlać wino. Na połówkach jajek rozłożyć kawior. Polać je krzepnącą galaretką.Ozdobić szczypiorkiem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.