Iwona01 Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Składniki: - 10 jajek - 1,5 szklanki bulionu z kostki - sok i skórka otarta z cytryny - 3 łyżki żelatyny - 0,5 szklanki wytrawnego białego wina - 10 dkg kawioru - drobny szczypiorek lub natka pietruszki do dekoracji - biały pieprz Jajka ugotować, obrać ze skorupek, następnie przekroić wzdłuż na pół. Bulion zagotować, doprawić sokiem z cytryny,szczyptą skórki i pieprzem. Dodać żelatynę,wymieszać do rozpuszczenia i wlać wino. Na połówkach jajek rozłożyć kawior. Polać je krzepnącą galaretką.Ozdobić szczypiorkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.