Skocz do zawartości

Puchaty Serniczek Z Budyniem


zebcia

Rekomendowane odpowiedzi

Puchaty serniczek z budyniem - przepis mojej teściowej :mrgreen: Ten serniczek jest bardzo prosty do zrobienia, szybki i przepyszny w smaku, puszysty i lekki. U nas jest najczęściej robiony bo zawsze go wszyscy chwalą.

post-11639-1234263458_thumb.jpg

1 kg twarogu aksamitnego dr. Oetker

1 kostka margaryny

1 budyń śmietankowy

1/5 buteleczki aromatu pomarańczowego lub śmietankowego

10 jaj

1 szklanka cukru

rodzynki

Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem. Dodać roztopiony i ostudzony tłuszcz. Następnie dodać do twarogu, wsypać budyń, aromat i zmiksować do uzyskania jednolitej masy. Białka ubić na sztywna pianę i delikatnie wymieszać z masą. Dodać rodzynki i wymieszać całość łyżką. Masę przełożyć do tortownicy wysmarowanej wcześniej tłuszczem i posypanej mąką. Piec około 60 minut w temperaturze 180 stopni.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.