Skocz do zawartości

Cappucino


Halina P.

Rekomendowane odpowiedzi

Biszkopt:

  • 5 jajek
  • 5 łyżek cukru
  • 4 łyżki mąki tortowej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczannej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie:

Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę tortową, mąkę ziemniaczanną i proszek do pieczenia. Delikatnie wymięszać. Ciasto wlać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 min. w temp. 180 C. Ostudzić.

Krem:

  • 5 żółtek
  • 1 szkl. cukru
  • 2 cukry waniliowe
  • 2 łyżki mąki ziemniaczannnej
Wykonanie:

Dobrze to roztrzepać. Ugotować z tego budyń na 2 szkl. mleka. Ugotowany, ostudzony budyń utrzeć z 1,5 kostki "Kasi" i paczką kawy Cappucino. Utarty krem wyłożyć na biszkopt.

Wierzch:

  • 1 szkl. śmietany kremówki
  • 2 jogurty naturalne (małe)
  • 2 śnieżki
  • 2 cukry waniliowe
  • 0,5 szkl. cukru
Wykonanie:

Wszystko ubić i do tego dodać dużą łyżkę żelatyny, rozpuszczonej w 1/3 szkl. mleka. Wyłóżyć na krem. Na wierzch posypać kawą lub czekoladą.

Smacznego.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.