kafar24q Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 potrzebuje przepis na ciasto czekoladowe o takiej lejacej sie konsystencji przed upieczeniem oczywiscie takie bez kako tylko daje sie tam czekolade rozpuszczona prosze o pomoc bo zgubilem przepis Cytuj
Ewelina9033 Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 mam przepis na ciasto czekoladowa tylko z kakao Cytuj
mart Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 moze tu cos znajdziesz https://www.kwestiasmaku.com/desery/czekolada/przepisy.html Cytuj
Gość karolciaaa84 Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Ja mam przepis na to ciasto, z czekolada, to tzw. brownie z USA, jak jeszcze potrzebne to prosz eo informacje Cytuj
aliss Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Ciasto czekoladowe, o ktorym byla mowa jest bardzo proste do zrobienia. potrzebne jest: 3,5 lyzki maki kostka masla 25 dag 3 tabliczki gorzkiej czekolady 70% 20 dag cukru pudru 6 jaj Forme nalezy posmarowac maslem i wylozyc pergaminem. Maslo i czekolade trzeba rozpuscic w kapieli wodnej. 3/4 cukru utrzec z zoltkami i przelac do masy czekoladowej. Wsypac make i wymieszac. Bialka ubic z reszta cukru i wymieszac z ciastem, przelac do formy. Piec 40-50 min. w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. to wszystko Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi