Skocz do zawartości

Schab A'la Po Cygańsku


sylwuśka

Rekomendowane odpowiedzi

Schab po cygańsku: Potrzebujemy: schab marchewke cebule majonez ser folia aluminiowa naczynie zaroodporne sposób przyżadzania Schab kroimi w plasterki i doprawiamy do smaku. Na spodzie naczynia układamy marchewke pokrojoną w talarki (tak by pokryła cale dno)cebule kroimy również w talarki i kładziemy na marchewke. Surowy schab układamy na cebule. I znowu warstwowo cebule na schabik, a następnie marcheweczke. Cały wierzch posypujemy startym zółtym serem lub cienkimi plastrami sera :sad: Wszystko smarujemy majonezem. Naczynie zaroodporne przykrywamy kawałkiem foli aluminiowej i wkładamy do piekarnika na około 30 minut. Puzniej sciagamy folie i pieczemy tak na oko :) W orginalnym przepisie pisze ze trzeba piec 1,5 godz. Ale uwierzcie mi że zacznie sie po takim czasie przypalać ser. Ja piekłam na ok 180 ale mozna nawet troszke mniej stopni :lol: Polecam naprawdę smaczne danie :grin:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.