sylwuśka Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Schab po cygańsku: Potrzebujemy: schab marchewke cebule majonez ser folia aluminiowa naczynie zaroodporne sposób przyżadzania Schab kroimi w plasterki i doprawiamy do smaku. Na spodzie naczynia układamy marchewke pokrojoną w talarki (tak by pokryła cale dno)cebule kroimy również w talarki i kładziemy na marchewke. Surowy schab układamy na cebule. I znowu warstwowo cebule na schabik, a następnie marcheweczke. Cały wierzch posypujemy startym zółtym serem lub cienkimi plastrami sera :sad: Wszystko smarujemy majonezem. Naczynie zaroodporne przykrywamy kawałkiem foli aluminiowej i wkładamy do piekarnika na około 30 minut. Puzniej sciagamy folie i pieczemy tak na oko :) W orginalnym przepisie pisze ze trzeba piec 1,5 godz. Ale uwierzcie mi że zacznie sie po takim czasie przypalać ser. Ja piekłam na ok 180 ale mozna nawet troszke mniej stopni :lol: Polecam naprawdę smaczne danie :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.