Gość Alcor Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 AGLIO OLIO (porcja dla 2 osób) Składniki: - oliwki czarne 1 mały słoiczek - czosnek pół główki - oliwa z oliwek 200 ml - bulion instant 1 łyżka stołowa - papryczka piri-piri 3 szt - makaron spaghetti pół opakowania - natka pietruszki pół pęczkaPrzygotowanie: Pokroić oliwki w pierścienie i czosnek w cienkie plastry. Posiekać drobno pietruszkę. Rozpuścić bulion w połowie szklanki wrzątku. W międzyczasie ugotować makaron. Mocno rozgrzać oliwę na patelni i dorzucić oliwki. Po kilku minutach smażenia dodać czosnek. Smażyć aż czosnek zrumieni się, ale nie dopuścić do przypalenia. Następnie wlać bulion i smażyć aż trochę odparuje. Dodać natkę pietruszki i makaron. Dobrze wszystko wymieszać nie przerywając smażenia. Podawać z parmezanem, ewentualnie żółtym serem.Uwagi: - nie dopuścić do przypalenia czosnku, bo będzie gorzki - w zależności od upodobań można dodać więcej papryczki - najlepiej użyć głębokiej patelni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.