Skocz do zawartości

Pasta Aglio Olio


Gość Alcor

Rekomendowane odpowiedzi

AGLIO OLIO

(porcja dla 2 osób)

Składniki:



- oliwki czarne 1 mały słoiczek

- czosnek pół główki

- oliwa z oliwek 200 ml

- bulion instant 1 łyżka stołowa

- papryczka piri-piri 3 szt

- makaron spaghetti pół opakowania

- natka pietruszki pół pęczka





Przygotowanie:



Pokroić oliwki w pierścienie i czosnek w cienkie plastry. Posiekać drobno pietruszkę. Rozpuścić bulion w połowie szklanki wrzątku. W międzyczasie ugotować makaron. Mocno rozgrzać oliwę na patelni i dorzucić oliwki. Po kilku minutach smażenia dodać czosnek. Smażyć aż czosnek zrumieni się, ale nie dopuścić do przypalenia. Następnie wlać bulion i smażyć aż trochę odparuje. Dodać natkę pietruszki i makaron. Dobrze wszystko wymieszać nie przerywając smażenia. Podawać z parmezanem, ewentualnie żółtym serem.





Uwagi:



- nie dopuścić do przypalenia czosnku, bo będzie gorzki

- w zależności od upodobań można dodać więcej papryczki

- najlepiej użyć głębokiej patelni
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.