Skocz do zawartości

Bigos


apsik

Rekomendowane odpowiedzi

Przepis na ten pyszny bigos mam z książeczki..PRZYŚLIJ przepis i jest autorstwa pani Grażyny-wypróbowałam na święta i dzielę się bo naprawdę warto ugotować-a robi się szybko i jest bardzo delikatny. Składniki 1/2 kg piersi z kurczaka -kroić w paseczki 1/2 kg cebuli--w kostkę 1/2 kg marchwi -w paseczki 1/2 kg pieczarek-dowolnie-wcześniej nie obgotowywać 1/2 kg kapusty świeżej-poszatkować 1/2 kg kiełbaski-w kostkę 2-3 kostki rosołowe olej,keczup do smaku-przynajmniej 3 łyżki sól,pieprz,majeranek Smażymy po kolei zaczynając od piersi-na oleju i dodajemy kolejne składniki tak jak w przepisie co 10 minut każdy.Kiedy dodamy kiełbaskę dajemy keczup-wkładamy kostki rosołowe i przyprawiamy wedle swojego smaku. Gotujemy do miękości....pycha-na moim wielkanocnym stole zniknął jako pierwszy.

post-3528-1240048198_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.