sylwuśka Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 potrzebne będzie nam: Włoszczyzna na rosół 2 duze piersi z kurczaka puszka kukurydzy puszka groszku cytryna 1 opakowanie żelatyny Naczynie na galarete ( ja robiłam w żarodpornym naczyniu o podłużnym kształacie ) Gotujemy rosół na piersiach z kurczaka. Przecedzamy, rozpuszczamy żelatyne (tak jak na opakowaniu na 1 litr rosolu) i odstawiamy do ostygnięcia. Piersi z kurczaka kroimy w kosteczke wżucamy nadnie naczynia, następnie kroimy marchew i układamy na kurczaka. Kukurydze wraz z gorszkiem wżycamy na marchewke. Ostygniętym wywar wylewamy na naczynie w którym znajduje się kurczak z warzywami. Posypujemy wszystko pietruszką. I wkładamy na noc do lodówki, tak by zelatyna zastygła. Na drugi dzień mamy gotową przepyszną galarete :D Podawać najlepiej polane octem i pokropione sokiem z cytrynki :D Życze smacznego Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.