Skocz do zawartości

Galantyna Z Kurczakiem


sylwuśka

Rekomendowane odpowiedzi

potrzebne będzie nam: Włoszczyzna na rosół 2 duze piersi z kurczaka puszka kukurydzy puszka groszku cytryna 1 opakowanie żelatyny Naczynie na galarete ( ja robiłam w żarodpornym naczyniu o podłużnym kształacie ) Gotujemy rosół na piersiach z kurczaka. Przecedzamy, rozpuszczamy żelatyne (tak jak na opakowaniu na 1 litr rosolu) i odstawiamy do ostygnięcia. Piersi z kurczaka kroimy w kosteczke wżucamy nadnie naczynia, następnie kroimy marchew i układamy na kurczaka. Kukurydze wraz z gorszkiem wżycamy na marchewke. Ostygniętym wywar wylewamy na naczynie w którym znajduje się kurczak z warzywami. Posypujemy wszystko pietruszką. I wkładamy na noc do lodówki, tak by zelatyna zastygła. Na drugi dzień mamy gotową przepyszną galarete :D Podawać najlepiej polane octem i pokropione sokiem z cytrynki :D Życze smacznego

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.