Shirley Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2005 30 dag mąki 3 łyżki cukru 5 dag masła 3 jaja Przesianą mąkę i masło(oziębione w lodówce) posiekać nożem "na piasek" , dodać żółtka i białka ubite na lekką pianę. Ciasto wyrobić i włożyć na spód lodówki dla ochłodzenia. Formować paluszki , smarować je lekko spienionym białkiem, posypać cukrem i kłaść na posmarowanej masłem blasze. Piec w gorącym piekarniku na złoty kolor. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.