Skocz do zawartości

Napoleonki


vinonka

Rekomendowane odpowiedzi

SKŁADNIKI: paczka krakersów (długa) kubek (250g.) masła roślinnego 3 torebki cukru waniliowego 1 szkl. mąki 0,75 szkl. cukru 4 żółtka, 1 l. mleka cukier puder do posypania WYKONANIE: 3 szkl. mleka wlać do garnka, dodać masło i cukier waniliowy. Zagotować na małym ogniu, mieszając co jakiś czas. Żółtka, cukier, mąkę i resztę mleka zmiksować na jednolitą masę. Gotujące się mleko zdjąć z ognia. Cały czas mieszając, wlać powoli żółtka z cukrem i mąką. Garnek postawić na małym ogniu. Gotować, aż masa zgęstnieje jak budyń. W prostokątnej formie ułożyć połowę krakersów. Wylać gorącą masę, przykryć resztą krakersów. Posypać obficie cukrem pudrem, odstawić do wystygnięcia.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 lata później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.