Skocz do zawartości

Pierogi Pieczone


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

Ciasto 40 dag mąki 25 dag masła 2 żółtka 2 łyżki śmietany szczypta soli Do przesianej mąki dodajemy pokrojone na kawałki masło i żółtka. Siekamy nożem, dolewamy śmietanę i szybko zagniatamy. Formujemy kulę i wstawiamy do lodówki na 30 min. Następnie rozwałkujemy na blaty, wykrawamy krążki kubkiem. Nakładamy dowolny farsz i dokładnie zlepiamy brzegi. Układamy na wysmarowanej tłuszczem blasze i pieczemy około 10 - 15 minut w temp. 220 st.C.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.