Skocz do zawartości

Nadziewane jajka


vogelka

Rekomendowane odpowiedzi

Jak to się robi: Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać, przekroić wzdłuż, wyjąć żółtka. Z białek ściąć od spodu plasterek, aby leżały równo. Farsze: Farsz I (dla pięciu jaj) składniki : po pół pęczka szczypiorku i koperku łyżka śmietany lub majonezu łyżeczka musztardy sól pieprz jak zrobić: Żółtka rozetrzeć z posiekaną zieleniną, śmietaną lub majonezem, musztardą i przyprawić do smaku. Napełnić masą połówki białek. Farsz II (dla 6 jaj) mała puszka sardynek łyżeczka musztardy łyżka majonezu łyżeczka drobno posiekanej cebuli pół łyżeczki soku cytrynowego pół łyżeczki curry, natka pietruszki, sól, pieprz jak zrobić: żółtka przetrzeć, dodać osączone z oliwy sardynki, majonez, cebulę, sok z cytryny, curry, sól, pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Napełnić masą połówki jaj.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.