vogelka Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Jak to się robi: Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać, przekroić wzdłuż, wyjąć żółtka. Z białek ściąć od spodu plasterek, aby leżały równo. Farsze: Farsz I (dla pięciu jaj) składniki : po pół pęczka szczypiorku i koperku łyżka śmietany lub majonezu łyżeczka musztardy sól pieprz jak zrobić: Żółtka rozetrzeć z posiekaną zieleniną, śmietaną lub majonezem, musztardą i przyprawić do smaku. Napełnić masą połówki białek. Farsz II (dla 6 jaj) mała puszka sardynek łyżeczka musztardy łyżka majonezu łyżeczka drobno posiekanej cebuli pół łyżeczki soku cytrynowego pół łyżeczki curry, natka pietruszki, sól, pieprz jak zrobić: żółtka przetrzeć, dodać osączone z oliwy sardynki, majonez, cebulę, sok z cytryny, curry, sól, pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Napełnić masą połówki jaj. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.