Iwona01 Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Składniki: - 50 dag czerwonych porzeczek - 4 jajka - 10 dag miękkiego masła - 20 dag cukru - 25 dag mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 15 dag migdałów (mogą być mielone,płatki lub słupki) - ok.50 ml mleka - cukier puder Porzeczki oczyścić i opłukać. Masło utrzeć z cukrem.Mieszając, dodawać jajka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz migdałami.Połączyć z masą jajeczną.Wymieszać z mlekiem na gładką masę. Połowę ciasta przelać do natłuszczonej i wysypanej mąką tortownicy.Na wierzchu umieścić owoce porzeczki,na nie wylać pozostałą część ciasta. Piec w piekarniku rozgrzanym do temp.180*C przez 50-60 minut. Wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem. Wierzch ciasta mozna udekorować gałązkami porzeczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.