Skocz do zawartości

Ciasto Porzeczkowe


Iwona01

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

- 50 dag czerwonych porzeczek

- 4 jajka

- 10 dag miękkiego masła

- 20 dag cukru

- 25 dag mąki

- 2 łyżeczki proszku do pieczenia

- 15 dag migdałów (mogą być mielone,płatki lub słupki)

- ok.50 ml mleka

- cukier puder

Porzeczki oczyścić i opłukać. Masło utrzeć z cukrem.Mieszając, dodawać jajka.

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz migdałami.Połączyć z masą jajeczną.Wymieszać z mlekiem na gładką masę.

Połowę ciasta przelać do natłuszczonej i wysypanej mąką tortownicy.Na wierzchu umieścić owoce porzeczki,na nie wylać pozostałą część ciasta.

Piec w piekarniku rozgrzanym do temp.180*C przez 50-60 minut.

Wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem. Wierzch ciasta mozna udekorować gałązkami porzeczek.

post-2438-1248624293_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.