Jolanta Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Skladniki : 200 g. maki 1 szkl. wody 50 g. masla Szczypta soli 3 jajka 1 l. oleju do smazenia Zagotowac wode z maslem do wrzatku wsypac make i sol, zmniejszyc gaz i mocno mieszac drewniana lyzka. Wyrobic na gladka mase az bedzie blyszczaca. Troche wystudzic i dodac rozbeltane jajka i wymieszac. Ciasto bedzie geste, napelniac w szpryce do dekoracji tortow i wyciskac dlugie patyczki do goracego oleju a koncowke opciac nozyczkami. Smazyc az sie zarumienia nastepnie posypac cukrem pudrem z dodatkiem cynamonu. P.S. Jak bede miala chwilke to wstawie zdjecie. Te paluszki sa super moze je rowniez maczac w goracej czekoladzie bo tak sie jada w Hiszpanii. SMACZNEGO !! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.