Skocz do zawartości

Kokosanki


Kasia M.

Rekomendowane odpowiedzi

Kokosanki

post-15008-1252940011_thumb.jpg

Składniki:

4 białka

15 dag cukru (jakieś 7 dużych łyżek)

15 - 20 dag wiórków kokosowych (ja użyłam farbowanych żółtych i pomarańczowych)

1 mała torebka cukru waniliowego

3 łyżki bułki tartej

Wykonanie:

Białka ubić na gęstą pianę, dodawać powoli cukier (i cukier waniliowy). Gdy piana stanie się gładka wsypać wiórki i bułkę tartą i mieszać przez jakiś czas aż wiórki "wpiją" białka (masa będzie gęsta i zacznie się rozsypywać, tzn. że gotowe). Nagrzać piekarnik do 150 st.C. Blachę wyłożyć najlepiej folią aluminiową, posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą (wtedy kokosanki się nie przykleja :grin:) Brać w ręce małe porcje masy i ugniatać kuleczki. Układać na blasze. Nie rosną podczas pieczenia więc można kłaść blisko siebie. Piec ok 15-20 minut aż zaczną się przypiekaćna czubkach.

SMACZNEGO

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.