Gość c0m4r Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2009 Jako, że nie mam doświadczenia z przyrządzaniem mięsa chciałbym przygotować coś jako dodatek do klusek śląskich. Zazwyczaj - gdy ja je przygotowałem - jadłem z samym sosem lub tłuszczem i skwarkami. Fakt, że jest mnóstwo przepisów dotyczących przyrządzania mięsa, ale nie to jest problemem. Zastanawiam się co w ogóle do tych klusek przygotować. Ja nie dzierżę tłuszczu w mięsie dlatego gulasz np. odpada bo wiem, że przy tym to bym miał tyle wykrajania, że bym zdechł, chciałbym żeby było to mięsko chude, bez tłustych kawałków, łatwe do przyrządzenia. Co polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 Ja do śląskich uwielbiam sos grzybowy, z prawdziwych grzybów (akurat jest sezon !!!) lub z pieczarek ! Pycha :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asienka19873 Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 Witaj c0mr4, ja proponuje filety z kurczaka w sosie pieczarkowym,przepis zamiescilam w daniach glownych na 3 stronie. :) moze bedziesz mial ochote sprobowac? tam wstawilam fotke z ryzem akurat ale z kluskami tez robilam dla gosci i wszyscy byli zachwyceni :) miesko chude i smaczne,polecam. ja tez lubie kluski z tluszczem,a najlepiej jeszcze do tego cebulka..pysznosci :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.