Skocz do zawartości

Kukurydziano - Selerowa


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

1 puszka kukurydzy bez zalewy seler 1/2 papryki zielonej 1/2 papryki czerwonej 1 większa cebula 20 dag startego sera 1 mała puszka koncentratu pomidorowego sól do smaku ćwierć łyżeczki mielonej papryki szczypta mielonego pieprzu 2 łyżki masła 2 łyżki mąki szklanka mleka Kukurydzę, starty seler, drobno pokrojoną paprykę i cebulę zalać w garnku zimną wodą ( tak aby przykryła warzywa), dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą i pieprzem, gotować na małym ogniu, aż jarzyny zmiękną. Z masła i z mąki zrobić zasmażkę, powoli dolewać mleko i mieszać na małym ogniu aż zgęstnieje. Połączyć z zupą, wymieszać, dodać ser i mieloną paprykę. Ja użyłam dwie puszki kukurydzy, duży seler, całe strąki papryki i parówki. Przepis posiadam z Biblioteczki poradnika domowego.

post-2336-1256137588_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.