Skocz do zawartości

Grochowa


rysio51

Rekomendowane odpowiedzi

Mój przepis na grochówkę Składniki: - 2 litry wody - groch suszony 2 szklanki - boczek wędzony 25 dag - cebula duża 2 szt - czosnek 4 ząbki - majeranek 1 łyżka - cząber 1 łyżka - kiełbasa cienka 25 dag - 2 duże marchewki - 3 duże ziemniaki Sposób przyrządzenia: Boczek i kiełbasę gotujemy przez 30 minut w około 2 litrach wody. Następnie wyciągamy boczek i kiełbasę, kroimy w kostkę lub inną formę i podsmażamy na patelni razem z cebulą i czosnkiem. Do garnka z wywarem z kiełbasy i boczku wsypujemy 2 szklanki grochu (dobrze, aby dzień przed gotowaniem namoczyć groch w zimnej wodzie; spowoduje to szybszy proces ugotowania grochu). Gotujemy groch w wywarze przez 1 godzinę i odstawiamy na godzinę do ostygnięcia. Potem spowrotem na ogień i kiedy zacznie się gotować wsypujemy pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę oraz podsmażony boczek, kiełbasę, cebulę i czosnek. Gotujemy przez godzinę i na koniec dodajemy szczyptę majeranku i cząber. Ostatnią czynnością jaką musimy zrobić to nalać zupę na talerz i rozkoszować się jej smakiem

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.