sysia80 Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 szklanka mąki szklanka kaszy manny ok kg jabłek 3/4 szkl cukru cynamon 2 łyzeczki proszku 3/4 margaryny Zetrzeć jabłka na tarce lub w robocie kuchennym który sieka supkie produkty połączyć w jedno wysmarować tortownice i wysypać bułką tarta układać warstwy sypka ok szklanki na to połowę jabłek, na to zetrzeć połowe ilości margaryny nastepnie parę łyżek sypkiej masy reszta jabłek, pozostała końcówka sypka i na to reszta margaryny zapiekać ok 40 min w nagrzanym piekarniku do 180 st Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 To ciasto robił mój 10 letni syn w zeszłym roku dla swojej siostry. Wyszło bardzo smaczne :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sysia80 Opublikowano 3 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Jest ono właśnie dziecinnie proste ja polecam przyg. zajmuje parę minut! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Znam to ciacho od wielu lat :D Ostatnio robiłam pomieszane jabłka z gruszkami, ale M woli z samych jabłek :grin: Do jabłek dodaję jeszcze rodzynki :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Czy ta ilość składników będzie odpowiednia na dużą tortownicę o średnicy 26cm? Chciałabym zrobić to ciasto więc będę wdzięczna za szybką odpowiedź :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Duża zdecydowanie > duża :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tulsa Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Następny w kolejce do zrobienia. :-D Mam tylko pytania do autorki i pozostałych osób: - czy można dodać po łyżeczce proszku do pieczenia i sody oczyszczonej? - jakiej mąki użyć? Z góry dziękuję za podpowiedź. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.