Skocz do zawartości

Śledzie smażone, w zalewie octowej


Bahus

Rekomendowane odpowiedzi

Śledzie smażone, w zalewie octowej

50 dag filetów z zielonych śledzi

2 średnie cebule

100 ml octu (10%)

400 ml wody

8 kulek ziela angielskiego

2 liście laurowe

6 łyżek oliwy do smażenia

2 łyżki mąki sól i pieprz.

Śledzie umyć i osuszyć. Posolić i popieprzyć. Obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać tłuszcz Smażyć na nim filety z obu stron na złoty kolor. Do rondla wlać ocet i wodę. Dodać pokrojoną w plastry cebulę, ziele angielskie i liście laurowe. Posolić. Doprowadzić do wrzenia i gotować ok 5 min. Gotową zalewę ostudzić. Usmażone filety przełożyć do płaskiego naczynia. Obłożyć marynowaną cebulą i przyprawami. Polać marynatą tak aby były nią całkowicie przykryte. Odstawić w chłodne miejsce na minimum 12 godz. Podawać z pieczywem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.