Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
AnnaK

Pierniczki Miętowe

Rekomendowane odpowiedzi

1,5 szklanki krupczatki 1/2 szklanki miodu 1/4 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki kropli miętowych 100 ml wody Miód z wodą zagotować na wolnym ogniu. Po przestudzeniu wymieszać z mąką sodą i kroplami miętowymi.Ciasto bardzo dokładnie wyrobić, zawinąć w alufolię i włożyć do lodówki na tydzień żeby dojrzało. Z dojrzałego ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, układać na natłuszczonej blaszce i piec ok.40min w 160-170 st. Po upieczeniu polukrować.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Czemu piernikowe ciasto musi dojrzewać?Bardzo kusi mnie ten przepis...nie trzeba margaryny?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.