Skocz do zawartości

Rogaliki Półfrancuskie Z Różą


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

3 szklanki mąki szklanka kwaśnej śmietany 25 dag margaryny szczypta soli łyżeczka cukru 25 dag konfitur z płatków róży białko do posmarowania cukier kryształ do posypania Mąkę posiekać z tłuszczem, dodać śmietanę, sól i cukier. Składniki połączyć razem, szybko zrobić ciasto (w cieście powinny być widoczne grutki tłuszczu). Ciasto oziębić, rozwałkować na grubość ok 1/2 cm, dłuższy bok prostokąta smarować konfiturą, zwijać w rurkę tak, żeby była w środku wolna przestrzeń. W miejscu złączenia naciąć bok 3-4 razy i wygiąć w podkówkę nacięciem na zewnątrz. Posmarować białkiem i posypać cukrem. Piec w temp. 200* - 220* C. przez ok. 15 - 20 minut. Popełniłam błąd, zamiast złączenia naciąć na boku, ułożyłam i nacięłam je na środku.

post-2336-1259685578_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.