imp4ler Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Witam serdecznie forumowiczów. Mój krewny miał niedawno zdiagnozowaną chorobę trzustki. Została określona ścisła dieta (w załączniku / TUTAJ). Pytanie brzmi: jak bez m.in. cebuli, pora, pieprzu, ostrej papryki, czosnku i octu zrobić keczup, który rzeczony krewny bardzo lubiał? Od razu wspomnę, że z dozwolonych składników można wyróżnić: pomidory seler sok cytrynowy jabłka pieczone i gotowane cynamon Z "umiarkowanych": ocet winny sól papryka słodka Produkty_i_potrawy_wskazane_i_przeciwskazane_w_chorobach_trzustki.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuchcia Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Słyszałam że wszelkiego rodzaju produkty tzw pomidorowe są najlepsze właśnie na tego rodzaju dolegliwości. Oczywiście nie wiem ile w tym prawdy, a ile nie, ale podobno lekarze zalecają picie np soku pomidorowego przy występowaniu takich problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.