Skocz do zawartości

Keks Orzechowy


teresap

Rekomendowane odpowiedzi

Obiecałam przepis -co zrobić z białkiem ?

Keks orzechowy

7-8 białek

1 3/4 szkl. cukru pudru

Cukier waniliowy

3 szkl mąki

25 dag masła lub margaryny

25-30 dag orzechów włoskich rozdrobnionych

1 dobra łyżeczka proszku

Ubić białko i stopniowo dodawać cukier i cukier waniliowy i ubijać tak około 5 mni dodać makię z proszkiem i dolewać po trochu rozpuszczoną margarynę tak na przemian. Na końcu orzechy

Blacha jak do metrowca czyli 1/2 zwykłej blachy

Piec w nagrzanym piekarniku około 45 minut

Ja piekłam z połowy bo miałam 4 białka po ciastkach półfrancuskich

POLECAM

post-6127-1261348765_thumb.gif

post-6127-1261348952_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.