teresap Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Obiecałam przepis -co zrobić z białkiem ? Keks orzechowy 7-8 białek 1 3/4 szkl. cukru pudru Cukier waniliowy 3 szkl mąki 25 dag masła lub margaryny 25-30 dag orzechów włoskich rozdrobnionych 1 dobra łyżeczka proszku Ubić białko i stopniowo dodawać cukier i cukier waniliowy i ubijać tak około 5 mni dodać makię z proszkiem i dolewać po trochu rozpuszczoną margarynę tak na przemian. Na końcu orzechy Blacha jak do metrowca czyli 1/2 zwykłej blachy Piec w nagrzanym piekarniku około 45 minut Ja piekłam z połowy bo miałam 4 białka po ciastkach półfrancuskich POLECAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halina mlodzieniak Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Teresko , keks wysmienicie wyglada.fajny sposob na wykorzystanie bialek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teresap Opublikowano 22 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Dzięki Halinko Pozdrawia :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.