Bahus Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Makaron po węgiersku 40 dag drobnego makaronu (np. gwiazdki), 50 dag ziemniaków, 1 średnia cebula, 10 dag smalcu (można zastąpić oliwą lub masłem), 1 łyżka mielonej słodkiej papryki (najlepiej węgierskiej), sól do smaku. Makaron ugotować al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedzić. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Zalać osolonym wrzątkiem i gotować ok. 5 min. (Ziemniaki muszą być półtwarde). Odcedzić. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Zrumienić na nim obraną i pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać makaron, ziemniaki i sproszkowaną paprykę. Dporawić solą. Ciągle mieszając smażyć na małym ogniu ok. 15 min. Podawać bardzo gorące. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.