zdybka82 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 TORT IMIENINOWY CAPPUCCINO BISZKOPT -5 JAJEK -1szkl.maki tortowej -1szkl. cukru -2 budynie czekoladowe -2 łyzeczki proszku do pieczenia KREM; -2szkl. mleka -2 budynie smietankowe -1 cappuccino czekoladowe(zapazyc w malej ilosci wody-duza porcja) -2 marg.KASIA -1SZKL.cukru -5 żółtek WYKONANIE; -w 1szkl.mleka rozpuscic budynie i żółtka -a druga szkl. mleka zagotowac z 1szkl.cukru,dodac rozrobiony budyn z żóltkami po ugotowaniu budyniu wystudzic go -ubic na puszysta mase 2kost. KASI,po czym dodawac porcjami zimny budyn -na koncu dodac po woli zimne CAPPUCCINO WYKONANIE BISZKOPTU: -bialka ubijamy na sztywna piane ,powoli dodajemy cukier nastepnie żółtka,wszystkie sypkie produkty przesiac dodac porcjami delikatnie mieszac.piec 180C ok.30min. -po wystudzeniu biszkopt przekroic na 2 czesci przekladac kremem oraz dwoma gotowymi krazkami bezowymi,dekorujemy wg.gustu POLECAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Tort jest okazały i pięknie udekorowany, gratuluję. Przepis ciekawy, zainteresował mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Ciekawy przepis a dekoracja wspaniała!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halina mlodzieniak Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Aga co za profezjonalizm. Piekny torcik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.