Ewelina9033 Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 tortoletka: biszkopt: 3 jaja niecała szklanka mąki niecała szklanka cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa: 500 ml mleka 2 żółtka 15 dka masło 10 dka margaryny 22 dka cukru 6dka mąki 5dka mąki ziemniaczanej esencja waniliowa spirytus do samku na wierzch: owoce świerze lub mrożone , galaretka wykonanie: biszkopt: jajka z cukrem ubijać na puszysta mase, wymieszać z pozostałymi składnikami piec w 180st na złoty jasny kolor. masa: z maki, zółtek i z małą czescia cukru zrobić zawiesine dobrze rozmieszać na gotujące mleko z cukrem wlać i gotowac do zgestnienia ciągle mieszając. ochłodzić budyń.margaryne , masło z esenscja napowietrzyc i dodawać porcjami zimny budyń ciagle napowietrzając do gotowego kremu dodac spirytus dp smaku i wymieszać. na upieczony biszkopt rozmarować równomiernie mase ułóżyc owoce zalać teżejącą galaretka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.