Ewelina9033 Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 tortoletka: biszkopt: 3 jaja niecała szklanka mąki niecała szklanka cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa: 500 ml mleka 2 żółtka 15 dka masło 10 dka margaryny 22 dka cukru 6dka mąki 5dka mąki ziemniaczanej esencja waniliowa spirytus do samku na wierzch: owoce świerze lub mrożone , galaretka wykonanie: biszkopt: jajka z cukrem ubijać na puszysta mase, wymieszać z pozostałymi składnikami piec w 180st na złoty jasny kolor. masa: z maki, zółtek i z małą czescia cukru zrobić zawiesine dobrze rozmieszać na gotujące mleko z cukrem wlać i gotowac do zgestnienia ciągle mieszając. ochłodzić budyń.margaryne , masło z esenscja napowietrzyc i dodawać porcjami zimny budyń ciagle napowietrzając do gotowego kremu dodac spirytus dp smaku i wymieszać. na upieczony biszkopt rozmarować równomiernie mase ułóżyc owoce zalać teżejącą galaretka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.