Skocz do zawartości

Tortoletka Z Truskawkami


Ewelina9033

Rekomendowane odpowiedzi

tortoletka:

biszkopt:

3 jaja

niecała szklanka mąki

niecała szklanka cukru

1 łyżka mąki ziemniaczanej

1 łyżeczka proszku do pieczenia

masa:

500 ml mleka

2 żółtka

15 dka masło

10 dka margaryny

22 dka cukru

6dka mąki

5dka mąki ziemniaczanej

esencja waniliowa

spirytus do samku

na wierzch: owoce świerze lub mrożone , galaretka

wykonanie:

biszkopt:

jajka z cukrem ubijać na puszysta mase, wymieszać z pozostałymi składnikami piec w 180st na złoty jasny kolor.

masa:

z maki, zółtek i z małą czescia cukru zrobić zawiesine dobrze rozmieszać na gotujące mleko z cukrem wlać i gotowac do zgestnienia ciągle mieszając. ochłodzić budyń.margaryne , masło z esenscja napowietrzyc i dodawać porcjami zimny budyń ciagle napowietrzając do gotowego kremu dodac spirytus dp smaku i wymieszać.

na upieczony biszkopt rozmarować równomiernie mase ułóżyc owoce zalać teżejącą galaretka

post-8921-1265526134_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.