Dany Opublikowano 19 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 Do takiego rosołu konieczny jest makaron domowej roboty i będzie pycha ;-) Zgadzam się dobry rosół (dla mnie królowa zup) musi mieć makaron domowej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yola79 Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 polecam mnie rosół stawia na nogi gdy czuje sie "niewyraźnie" i mam objawy choroby. Zdrowy i smaczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuchareczek96 Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 ja jestem nauczony, że razem z warzywami wrzucam jeszcze 1 kostke rosolowa knorr ;-) a reszta tak samo :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kazimierz6102 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 ja dodaje parę ziaren ziela angielskiego i dwa liście laurowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnaK Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Ja dodaję cebulę upieczoną na płytce palnika i suszony grzybek. Z przypraw tylko sól i pieprz, a z warzyw marchew, pietruszkę, selera, pora i kawałek kalarepki (1/4-1/2 główki). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronia1393 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Jeśli chodzi o cebulkę to lepiej chyba opalić ją nad gazem. No i oczywiście domowy makaron do rosołku... :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ala291 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 jak najbardziej przypalona nad gazem cebulka musi być,ona daje lepszy smak, poza tym, prostota w gotowaniu rosołu tzn. marchew,pietruszka,seler -korzeń- suszony grzybek, lubczyk -czyli maggi, moja jest z ogrodu,albo w zimie zamrożona- :razz:??: i zastanawia mnie dalej ta kawa do rosołu, po co??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrendCenter_pl Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Tajemnica dobroci rosołu tkwi w ilości składników. A więc: mięso mieszane - wiejska kura i wołowina, zalane zimną wodą, wtedy białko mięsa nie ścina się od razu i cały smak przechodzi do rosołu. Włoszczyzny powinno być dużo, a prażona cebula w ilości 1 sztuka na 1 litr wody. Pod koniec gotowania warto dodać kilka gałązek świeżego lubczyku (można użyć suszonego), wtedy nikt nie będzie poprawiał przy stole esencjonalności za pomocą maggi z glutaminianem sodu. Domowy makaron - to się rozumie samo przez się. Dobry rosół gotuje się powolutku przez kilka godzin. Jest naprawdę pyszny, szczególnie posypany drobno posiekaną natką pietruszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 Ja lubię rosół z wołowiny chodz z kurczaka też jest dobry. A naj lepszy jest jak mama ugotuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniulka Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Jak u mamy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.