Skocz do zawartości

Rosół z kury (typowo polski)


Bahus

Rekomendowane odpowiedzi

  • 3 miesiące później...
  • 7 miesięcy później...

jak najbardziej przypalona nad gazem cebulka musi być,ona daje lepszy smak, poza tym, prostota w gotowaniu rosołu tzn. marchew,pietruszka,seler -korzeń- suszony grzybek, lubczyk -czyli maggi, moja jest z ogrodu,albo w zimie zamrożona- :razz:??: i zastanawia mnie dalej ta kawa do rosołu, po co???

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Tajemnica dobroci rosołu tkwi w ilości składników. A więc: mięso mieszane - wiejska kura i wołowina, zalane zimną wodą, wtedy białko mięsa nie ścina się od razu i cały smak przechodzi do rosołu. Włoszczyzny powinno być dużo, a prażona cebula w ilości 1 sztuka na 1 litr wody. Pod koniec gotowania warto dodać kilka gałązek świeżego lubczyku (można użyć suszonego), wtedy nikt nie będzie poprawiał przy stole esencjonalności za pomocą maggi z glutaminianem sodu. Domowy makaron - to się rozumie samo przez się. Dobry rosół gotuje się powolutku przez kilka godzin. Jest naprawdę pyszny, szczególnie posypany drobno posiekaną natką pietruszki.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.