wojtekpori Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 oprócz zapachu jeszcze smak jest troszke inny niż tradycyjny chleb moze popełniam jakis błąd mozę mąka sam juz nie wiem używam mąki tylko pszennej Cytuj
Gość Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2011 Właśnie dzisiaj po raz pierwszy zrobiłam ciabattę z mieszanki z Lidla. Włączyłam program 6 - ciasto zagniatane. Mieszało się i rosło prawie 2 godziny. Naprawdę pięknie wyrosło. Ale piekłam w piekarniku. Polecam i życzę smacznego :grin: NIe mam piekarnika.Jak upiec ciabattę w automacie - powtarzam pytanie. Cytuj
Agni Opublikowano 14 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2011 Gdybym nie miała piekarnika - spróbowałabym upiec normalnie, jak chleb - program nr 1. Jednak, ponieważ zauważyłam, że ciasto bardzo wyrasta - użyłabym połowę składników, czyli 250g mąki, 180ml wody i pół łyżeczki oliwy. Uczenie się metodą prób i błędów to też zabawa ;) Cytuj
Gość Opublikowano 16 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2011 Chyba niekoniecznie. Porównałem czas pieczenia normalnego chleba w piekarniku (60 min) z czasem pieczenia w piekarniku ciabatty (25 minut). Drobna różnica. Poza tym na torebce napisane jest: "ustawić program na chleb tostowy". A takiego programu nie ma :sad: Ale zmobilizowałaś mnie do próby, zaraz zaczynam. I już się boję 🙂 🙂 Cytuj
Agatron Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2011 Cześć Chyba najlepiej jest dodawać wodę, bo wtedy wychodzi chleb "taki klasyczny", ja zawszę piekę z gotowej mieszanki i właśnie dodaję wody, ale kiedyś jadłam taki na mleku i też był dobry, ale był na słodko i miał chyba rodzynki w sobie 🙂 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi