Skocz do zawartości

Orzechowiec


kleopatra

Rekomendowane odpowiedzi

CIASTO 2,5 szklanki mąki 4 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 kostka margaryny 250 g orzechów włoskich PIANA 4 białka szklanka cukru POLEWA 0,5 kostki margaryny 0,5 szklanki cukru 2 łyżki kakao 3 łyżki mleka lub wody przygotowanie: Ugnieść ciasto i podzielić je na 3 części. Do jednej części dodać łyżkę kakao. Wstawić na noc do lodówki. Na posmarowana tłuszczem blachę zetrzeć na grubej tarce białą część ciasta, na to część ciemną i ułożyć pokrojone (nie za drobno) orzechy. Pianę z 4 białek ubić z szklanką cukru, wyłożyć na orzechy. Na górę zetrzeć trzecią część ciasta. Piec ok. 45 min w temp. 180ºC Ciasto udekorować polewa. smacznego !!!!!!!!!!!! :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 8 miesięcy temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.