kleopatra Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 CIASTO 2,5 szklanki mąki 4 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 kostka margaryny 250 g orzechów włoskich PIANA 4 białka szklanka cukru POLEWA 0,5 kostki margaryny 0,5 szklanki cukru 2 łyżki kakao 3 łyżki mleka lub wody przygotowanie: Ugnieść ciasto i podzielić je na 3 części. Do jednej części dodać łyżkę kakao. Wstawić na noc do lodówki. Na posmarowana tłuszczem blachę zetrzeć na grubej tarce białą część ciasta, na to część ciemną i ułożyć pokrojone (nie za drobno) orzechy. Pianę z 4 białek ubić z szklanką cukru, wyłożyć na orzechy. Na górę zetrzeć trzecią część ciasta. Piec ok. 45 min w temp. 180ºC Ciasto udekorować polewa. smacznego !!!!!!!!!!!! :D Cytuj
Gość mila Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 chciałam tylko dodać że ja dobiałek dodaję 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej wtedy pianka jest trwała można dodać kisiel zamiast mąki ziemniaczanej to daje piance kolor :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.