Bahus Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2005 Indyk w maladze 0,5 kg pieczonej piersi indyka 0,5 l rosołu drobiowo-cielęcego (najlepiej z giczy cielęcej) 100 g malagi 1 pomarańcza 3 brzoskwinie z kompotu (pół brzoskwini na porcję) kilka czarnych i zielonych winogron 15-20 g żelatyny ząbek czosnku sól pieprz Żelatynę moczymy w zimnym, odtłuszczonym i sklarowanym rosole, po czym podgrzewamy aż do całkowitego rozpuszczenia. Na koniec dodajemy rozgnieciony z solą ząbek czosnku i malagę. Pierś kroimy na ukośne plastry. Układamy je na półmisku lub indywidualnie na talerzykach. Przyozdabiamy pokrojonymi w plastry brzoskwiniami, połówkami winogron i cząstkami obranej ze skóry i włókien pomarańczy. Polewamy kilkakrotnie wystudzonym rosołem z żelatyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.