Skocz do zawartości

Indyk w maladze


Bahus

Rekomendowane odpowiedzi

Indyk w maladze

0,5 kg pieczonej piersi indyka

0,5 l rosołu drobiowo-cielęcego (najlepiej z giczy cielęcej)

100 g malagi

1 pomarańcza

3 brzoskwinie z kompotu (pół brzoskwini na porcję)

kilka czarnych i zielonych winogron

15-20 g żelatyny

ząbek czosnku

sól pieprz

Żelatynę moczymy w zimnym, odtłuszczonym i sklarowanym rosole, po czym podgrzewamy aż do całkowitego rozpuszczenia. Na koniec dodajemy rozgnieciony z solą ząbek czosnku i malagę. Pierś kroimy na ukośne plastry. Układamy je na półmisku lub indywidualnie na talerzykach. Przyozdabiamy pokrojonymi w plastry brzoskwiniami, połówkami winogron i cząstkami obranej ze skóry i włókien pomarańczy. Polewamy kilkakrotnie wystudzonym rosołem z żelatyną.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.