Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
Gość majeczkakuchareczka

Rodzynki

Rekomendowane odpowiedzi

Gość majeczkakuchareczka

Świeta poraz kolejny mnie motywują do pieczenia ciast. Nie wyobrażam sobie świąt bez serniczka z rodzynkami. Każdy (no moze większość :) ) wie że trzeba rodzynki najpierw namoczyć w ciepłej wodzie. Ale czy ktokolwiek widzi różnicę między rodzynkami pozatym że są drobne i duże???

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dla mnie nie ma znaczenia rodzaj rodzynek (najczęściej kupuję te w "Biedronce"),warto je jednak przed dodaniem do ciasta oprószyć mąką.Wtedy nie opadną na dno ciacha i będą w miarę równomiernie rozmieszczone :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość TomSon

Rodzynki różnią się nie tylko wielkością ale także smakiem, niektóre są słodsze inne mniej.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.